Wetenschap & Innovatie

Future Affairs

Future Affairs

In Future Affairs voeren wetenschapsjournalist Wouter van Noort en filosoof Jessica van der Schalk goede gesprekken met pioniers en denkers die maar een ding voor ogen hebben: een betere toekomst.

Van deze serie tipt Maria specifiek aflevering van 29 april 2021 waarin Wouter van Noort en Jessica van der Schalk in gesprek gaan met een neurowetenschapper over de vraag ‘Wat is bewustzijn?‘.
Daarnaast is de intro van een serie van 5 afleveringen ‘Vanaf 25 mei: Het mysterie van bewustzijn’ waarin Wouter van Noort en Jessica van der Schalk met verschillende wetenschappers/experts verder ingaan op de vraag ‘Wat is bewustzijn?‘ ook een aanrader. Deze experts benaderen het bewustzijn vanuit hun discipline of vakgebied. Filosofisch, biologisch, chemisch e.d.

Veel luisterplezier!

filosofie interviews toekomst wetenschap
Onbehaarde apen

Onbehaarde apen

Onbehaarde Apen is de wekelijkse wetenschapspodcast van NRC. Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen bespreken kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.

ontdekkingen theorieen wetenschap
No Such Thing As A Fish (ENG)

No Such Thing As A Fish (ENG)

Award-winning podcast from the QI offices in which the writers of the hit BBC show discuss the best things they’ve found out this week.

Innovatie wasstraat

Innovatie wasstraat

Kim Spinder gaat in gesprek met experts om achter hun innovatie geheimen te komen. Je hoort ideeën over hoe je werk anders kan en frustratie waarom dat nog niet is gebeurt. Ga door de Innovatie Wasstraat!