Opgroeien & Opvoeden

De grote vriendelijke podcast

De grote vriendelijke podcast

In De Grote Vriendelijke Podcast bespreken kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest) en Bas Maliepaard (Trouw) recente kinderboeken en interviewen een schrijver of illustrator.

jeugdliteratuur kinderboeken voorlezen
Media ouders

Media ouders

Media Ouders is een podcast voor en door de Bibliotheek. In de podcast horen we hoe podcastmaker Marije haar 18-jarige zoon, die constant in een YouTube werkelijkheid zit, niet kan bereiken. Heel irritant. Of moet ze daar niet over zeuren?
Ze probeert antwoorden te vinden bij twee BN-er gezinnen uit de media: het gezin van Jan Rot en Daan de Launay en het gezin van Özcan Akyol (Eus) en Anna van den Breemer. Luister mee in deze herkenbare zoektocht.

mediawijsheid opvoeden pubers
Echte oogappels

Echte oogappels

In de podcast Echte Oogappels spreekt Margreet Reijntjes, presentatrice en moeder van twee puberzonen, wekelijks met experts over de duivelse dilemma’s van het ouderschap. Geïnspireerd op de dramaserie Oogappels van BNNVARA

gesprekken opvoeden pubers
Sorry voor mijn broertje

Sorry voor mijn broertje

In deze zevendelige podcast van 3FM en de KRO-NCRV duiken we in de levensverhalen van Nabil en Nahib. Hoe kan het dat de ene broer een toonbeeld wordt van zijn generatie, en de ander een schrikbeeld?’

identiteit mannen waargebeurd